Mike Chaney's Tech Corner

Mike's Software => FlashPipe => Topic started by: barry685 on November 29, 2014, 06:54:16 AM



Title: renaming
Post by: barry685 on November 29, 2014, 06:54:16 AM
When I shoot a session my studio management program gives the session a number . For example 22000
I need my files renamed 22000-001, 22000-002, 22000-003 etc.
Is this possible with flashpipe?
I don't mind setting this manually for each download. Also I need to be able to specify the length of the serial number, it is usually 3 digits, but sometimes 4 digits.
Thanks


Title: Re: renaming
Post by: Fred A on November 29, 2014, 07:43:25 AM
Quote
When I shoot a session my studio management program gives the session a number . For example 22000
I need my files renamed 22000-001, 22000-002, 22000-003 etc.

Will something like this work for you?
If So,
See settings snap 13

Fred


Title: Re: renaming
Post by: barry685 on November 29, 2014, 09:09:16 AM
Almost.
I need a 3 digit serial. Is that possible?


Title: Re: renaming
Post by: Fred A on November 29, 2014, 09:20:58 AM
Quote
I need a 3 digit serial. Is that possible?

You mean: Instead of 0001, you need 001?
I will see if I can Terry on here. I don't use the configuration much. I import my images from the card as named by the camera.
Terry does the customizing.
He will be able to shed light.

Fred


Title: Re: renaming
Post by: barry685 on November 29, 2014, 09:31:47 AM
Yes that is what I mean.
Hopefully it is doable (before black Friday promotion end's) :)

Thank You.


Title: Re: renaming
Post by: Fred A on November 29, 2014, 10:45:14 AM
Quote
Hopefully it is doable (before black Friday promotion end's) Smiley

I emailed Terry. He is in the UK, and they must stop for tea!
He will be here..
Fred


Title: Re: renaming
Post by: Terry-M on November 29, 2014, 11:50:59 AM
Quote
You mean: Instead of 0001, you need 001?
No, it's fixed at 4 digits. The only option is whether it's in brackets or not.
Terry


Title: Re: renaming
Post by: Fred A on November 29, 2014, 12:05:36 PM
Quote
No, it's fixed at 4 digits. The only option is whether it's in brackets or not.
Terry

There you have it, Barry.

I don't know how many images in a set, but you can rename singly in Qimage or Explorer and knock out that extra zero.



Title: Re: renaming
Post by: barry685 on November 29, 2014, 12:38:47 PM
thanks. appreciate the quick response.