Mike Chaney's Tech Corner
December 04, 2020, 08:11:37 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Feb 2013: Qimage Ultimate Challenges... have fun and explore features!
 
  Home Help Search Login Register  

Professional ICC Profiling Software for Windows
Create custom ICC profiles with
Profile Prism for accurate color!
  Show Posts
Pages: 1 2 [3] 4 5
31  Mike's Software / Qimage Ultimate / Re: Epson 4800 printing larger paper than set in QimageUltimate on: July 17, 2016, 04:39:26 PM
Problem solved - thanks so much!
32  Mike's Software / Qimage Ultimate / Re: Epson 4800 printing larger paper than set in QimageUltimate on: July 16, 2016, 12:22:34 AM
Thanks, I've reset the roll paper dimensions to 17 x 13 from 13 x 17. Will test and report.
33  Mike's Software / Qimage Ultimate / Re: Epson 4800 printing larger paper than set in QimageUltimate on: July 15, 2016, 05:09:20 PM
Thanks for looking into this, Fred. [yes, I see that I wrote 13.08 by mistake instead of 13.80]
Epson printer driver is not set to enlarge or reduce (see snap); it is definitely set to "Same as Page Size".
Above the print preview in Qimage I see Page: 12.766 x 16.766 in. (720 x 720)
34  Mike's Software / Qimage Ultimate / Epson 4800 printing larger paper than set in QimageUltimate on: July 14, 2016, 10:25:23 PM
I am possibly missing something painfully obvious, but puzzled. I have set up an image to print 13.08" x 11.02" centred on 17" x 13" roll paper. For some reason it keeps printing the image at the correct size, but on 17" x 18" roll paper.
screen shots attached.

Qimage Ultimate ver 2016.157
Windows 7 64 bit Pro
Intel Core Duo  CPU E8400 @ 3 GHz, 4 GB RAM
35  Mike's Software / Qimage Ultimate / Re: access violations on: November 25, 2015, 01:20:11 AM
I'm able to print with fewer errors and crashes now, but still getting some occasionally, as attached. Some don't cause any havoc; others crash Qimage. Generated when clicking Open to retrieve a saved job, or clicking OK to print a saved job.
36  Mike's Software / Qimage Ultimate / Re: access violations on: November 22, 2015, 11:15:38 PM
Thanks very much for the suggestions. "Analyze" yields "Analysis complete. No potential conflicts in settings found!"

Shift-"Analyze" yields
Start: 2147 MB
Addl: 1005 MB
Now: 2146 MB

I only find 4 ini files in my C:\ProgramData\ddisoftware\Qimage folders: icm.ini, qimagepr.ini, qimage-u.ini, sizes.ini. Possibly missing a file here?

I Reset Printer Settings and a test print came out ok with no errors or crashes while clicking various icons. So far so good  Smiley

I then printed a Saved Job to see if it caused trouble, and it was fine. However, I'd like to know how to utilize my Saved Jobs if I do run into issues with saved jobs, i.e. how to avoid having to rebuild them all from scratch.
Quote
don't load any saved jobs or setups as they could have corrupted driver settings.

Be careful with those parrots!
37  Mike's Software / Qimage Ultimate / Re: access violations on: November 21, 2015, 01:04:41 AM
Now I'm getting these errors by clicking the Print icon and "OK", then exiting the program.
Also, some of the errors are freezing the program. Sometimes I can relaunch the program and use it; other times it's barely functional and I have to restart my system.
38  Mike's Software / Qimage Ultimate / access violations on: November 20, 2015, 10:16:55 PM
Recently I've been getting access violation messages when doing something simple in Qimage Ultimate such as clicking the Recall icon to open a saved print job after having printed a different job, or clicking the printer setup icon. Is this a memory issue?

Qimage Ultimate v2016.130
Windows 7 Pro 64 bit
Epson 4000
Intel Core2 Duo @ 3 GHz
4 GB RAM
39  Mike's Software / Qimage Ultimate / Re: QU printing solid black instead of image - a memory related issue? on: August 23, 2015, 06:15:23 AM
Thanks, Mike - very helpful to know this information. Will adjust my workflow accordingly.
Bill
40  Mike's Software / Qimage Ultimate / QU printing solid black instead of image - a memory related issue? on: August 22, 2015, 11:55:30 PM
In recent versions of QU (e.g. going back to 110) I've noticed that once in a while, if I am running several memory-intensive applications at the same time, such as Illustrator, QuarkXPress, Photoshop, Firefox, etc., QU will print an RGB TIFF or PSD file that contains layers and/or alpha channels entirely black. The problem generally goes away if I shut down the other applications and flatten the file, then resave it and replace the original file with the new, leaner version. But on my wish list would be a capacity for QU to return a low memory error and *not* print a job instead of proceeding to print a big area of black ink(s) if I'm not paying close attention to the outfeed tray of my printer. Not sure if this is possible to build in, but it would be very nice ;-)

Today it happened again trying to print a layered PSD file that had one alpha channel, just 30.2 MB in size. Flattened it, removed the alpha channel and resaved it as a 10.3 MB TIFF (LZW); shut down a couple of apps, and it printed normally.

Qimage Ultimate version qu16-116.exe
Windows 7 Pro 64 bit
Epson 4000
Intel Core2 Duo @ 3 GHz
4 GB RAM
41  Mike's Software / Qimage Ultimate / Re: Best way to set up multiple images & photo mats? on: March 06, 2015, 08:03:45 AM
Nice video, thanks. The multi-click change of selection from image to mat is good to know about.
42  Mike's Software / Qimage Ultimate / Re: Best way to set up multiple images & photo mats? on: March 04, 2015, 05:30:52 PM
Thanks, Fred. I had been using the "Grow mats around print" setting all along, which is one of the things that puzzled me.

The extra thick black border along on the tops of my images is intentional, not a glitch, so I haven't needed to use the little mat button that makes all sides even.

Sometimes when trying to edit an existing mat that was off centre in relation to an image, or the wrong dimensions, or rotated from the way I wanted, entering in 1" at the top and .2" on the other 3 sides resulted in 1" on one side and .2" on the top and remaining sides. Other times it worked as expected. I have been assuming that the mat edit window makes changes in relation to the image's native orientation, yes?

I have been working in the Page editor all along. Sometimes I resorted to entering dimensions numerically, with mixed success; a few times I'd enter my desired print dimensions, only to have them rest to something completely different.

All images are @ the same resolution; crop is not on.

One of my challenges was that the 2nd set of images have slightly different dimensions than the 1st, though they share the same orientations, so the reimporting required repeated tinkering. I've finished printing my total of 80 images now and will see if the Image orientation lock or Freehand mode makes any difference next time I attempt something like this. Maybe that was the root of my issues.
43  Mike's Software / Qimage Ultimate / Best way to set up multiple images & photo mats? on: March 03, 2015, 07:13:13 PM
I want to print multiples of 6 images of my wife's in two batches of 3 of the images that fit across the width of the 17" canvas roll. She will be cutting each out and folding/gluing the top edge over dowels, so I'm using the photo mat feature to enable her to achieve a bleed/trim effect with black "frames" around each image. It took me a long time to set up the first print job (see pic).

Trying to create the second print job with the second set of three images by dragging thumbnails over the first set of image file names in the print queue is probably better than starting from scratch. However, the newly imported images are often rotated.  That's not that big a deal. What's odd is trying to rotate an image 90 degrees left and finding it sometimes rotates 90 degrees right instead.

My biggest trouble has been attempting to adjusting a photo mat size only to find the image inside it resized or rotated, or the mat dimensions on the wrong axes in relation to the image; trying to delete a photo mat sometimes brings up a size error, even though there's lots of room; copying and pasting images to repeat them does not work consistently ... all sorts of mayhem. But maybe I'm doing something wrong, or expecting too much. Any tips?
Thanks.

Qimage Ultimate v2015.118
Windows 7 Pro 64 bit
Epson 4000
Intel Core2 Duo @ 3 GHz
4 GB RAM
44  Mike's Software / Qimage Ultimate / Re: Wrong paper size error, colour shift & clipping on: August 10, 2014, 08:14:21 PM
Thanks, Mike. I unchecked the "Optimize Enlargement" box and that seems to have fixed the issue. I didn't think it could be global printer driver settings, because it was only affecting certain letter size jobs, not others, and none of the jobs I have saved for 17" roll paper.
45  Mike's Software / Qimage Ultimate / Wrong paper size error, colour shift & clipping on: August 10, 2014, 03:55:40 PM
I'm experiencing a puzzling problem. My Epson 4000 has always been very fussy & cranky loading letter size Epson Enhanced Matte paper, e.g. frequent messages saying "Reload" if it didn't exit the tray and end up exactly square under the printer head. But now I'm getting a "Wrong paper size" error on certain saved letter size jobs, even though the job is set up for letter size paper. Worse, the printed image is ending up off-centre and misplaced from its Qimage position on the page, sometimes clipped, and with the colour shifted significantly.

At first I thought I had a weird nozzle clog, but after printing several sheets with exactly the same weird colour, and after having it happen to a second image, I realized something else must be happening. It is not happening to all letter size jobs I've saved, but I haven't had time to test them all.

http://www.claireart.ca/wrong-page-errors.pdf shows two prints on letter size sheets where this is happening, and the Qimage settings I'm using.

My friend's mountain landscape image file is a 10.8 MB Tiff (LZW) @ 240 ppi. My wife's piano image is a 3.93 MB Tiff (LZW) @ 300 ppi. I have printed much larger, more layered files with alpha channels etc., so can't imagine this is a memory issue or corrupt image file, plus it's repeating. Any thoughts?

EPSON Stylus Pro 4000 Ultrachrome
Qimage Ultimate v2014.243
Intel Core Duo CPU @ 3 GHz + 3 GB RAM; NVIDIA GeForce 9400 GT video card
Windows 7 64 bit professional
Pages: 1 2 [3] 4 5
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!