Mike Chaney's Tech Corner
October 20, 2017, 01:06:47 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Feb 2013: Qimage Ultimate Challenges... have fun and explore features!
 
   Home   Help Search Login Register  

Download and develop photos from your flash cards with one click!
Get a trial of
FlashPipe today and stop fumbling with explorer windows to transfer photos and videos
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: v2017.119 issues/comments  (Read 2958 times)
admin
Administrator
Forum Superhero
*****
Posts: 2418



View Profile Email
« on: February 11, 2017, 08:35:01 PM »

http://www.ddisoftware.com/qimage-u

v2017.119   Feb 11, 2017

Priority: Low

2017.119 includes the following:

  • Tape measure: A new tape measure tool in the full page editor allows two-click measurements anywhere on the printed page: useful for passport photos and other critical sizing.
  • Job log: A button is now available on the main window to open the automated job log.
  • UI improvements: Some minor fixes and improvements for various UI elements.

Mike
Logged
Fred A
Forum Superhero
*****
Posts: 4514



View Profile WWW Email
« Reply #1 on: February 12, 2017, 05:16:55 AM »

Quote
Tape measure: A new tape measure tool in the full page editor allows two-click measurements anywhere on the printed page: useful for passport photos and other critical sizing.

Hey everyone.
This is really a neat tool.
Besides what Mike said (for passport photo measurements), you will find many uses for it.

057 shows the (Where's Waldo) button for the tape Measure.
059 measures the vertical size of the flower on an 8 x 10. 4.25"
060 measures the vertical size of the flower on a 5 x7 print. 3.00"
Great for frames, cutouts, or just aesthetics.

Caveat!
Guys no selfies. It doesn't work for that.
Ladies, Please select 'Custom' for anything over 36

Have fun
Fred
Logged
Ernst Dinkla
Sr. Member
****
Posts: 350


View Profile Email
« Reply #2 on: February 12, 2017, 08:09:26 AM »

Mike,

Way faster route to the Job log now, thank you.


Met vriendelijke groet, Ernst

http://www.pigment-print.com/spectralplots/spectrumviz_1.htm
February 2017 update, 700+ inkjet media white spectral plots
Logged
wolverine@MSU
Full Member
***
Posts: 103


View Profile Email
« Reply #3 on: February 12, 2017, 08:16:07 AM »

Ladies, Please select 'Custom' for anything over 36
Is that age or waist size?
Logged
Fred A
Forum Superhero
*****
Posts: 4514



View Profile WWW Email
« Reply #4 on: February 12, 2017, 08:17:59 AM »

Quote
Is that age or waist size?

Neither
Logged
wolverine@MSU
Full Member
***
Posts: 103


View Profile Email
« Reply #5 on: February 13, 2017, 07:20:05 AM »

Quote
Is that age or waist size?

Neither
So that leaves two measures.  Is it the one above the waist or below the waist?
Logged
Fred A
Forum Superhero
*****
Posts: 4514



View Profile WWW Email
« Reply #6 on: February 13, 2017, 07:39:33 AM »

Quote
So that leaves two measures.  Is it the one above the waist or below the waist?

Unfortunately, you are looking for a circumference measurement above the waist.

Mike designed this with my wife, Marilyn, in mind.

We are very senior, so the measuring she does is from chest to waist, and as the years progressed, from chest to knees.

I use that measuring tool also, but that resulted in wearing longer shorts as we live in Florida.

Hope that clears it up. Tongue
Fred
Logged
bgrigor
Full Member
***
Posts: 111



View Profile WWW
« Reply #7 on: March 15, 2017, 06:41:25 PM »

Mike, Fred, you asked me to record this in case it happens again. It has happened again. Here is link to a video:
https://1drv.ms/v/s!Av58-d0e4yF2vUc1GJ3gQyOWODT0

To recap, this issue occurs when I try to recall a previous job with all settings. AFAIK, it does not affect very recent jobs, only jobs that are older than some "event", but I just cannot determine what that "event" is (e.g. major change in printer, change in software version, etc.). In this latest case, the job I'm trying to recall is only about 3 months old and I have not changed printers or software versions.

I really hope you can nail this one Mike.

Cheers!

Brad
« Last Edit: March 15, 2017, 09:02:45 PM by bgrigor » Logged

--bag

"May fortune favor the foolish."
Fred A
Forum Superhero
*****
Posts: 4514



View Profile WWW Email
« Reply #8 on: March 16, 2017, 05:28:22 AM »

Brad,
I have been trying to repeat when you get. I am even trying jobs from 2010 and I get the expected error that QU cannot load driver settings of my Epson R 1800 (because the driver is not in my computer). Otherwise, all normal. Even the images from that old job appear.
I even pulled the OPEN Folders down all the way before running Auto Job, as you show.
Better wait for Mike.

Fred
Logged
admin
Administrator
Forum Superhero
*****
Posts: 2418



View Profile Email
« Reply #9 on: March 16, 2017, 08:08:51 AM »

I can't repeat the problem either.  Are you able to ZIP the files from that job and attach them here?  You can click Utilities, Explore Qimage Application Data, and then go to the Log folder. Look for the same file name and there should be 5 files with that name: extensions job, jp1, jpt, jss, and jst.

Regards,
Mike
Logged
bgrigor
Full Member
***
Posts: 111



View Profile WWW
« Reply #10 on: March 16, 2017, 03:03:39 PM »

Hi, Mike. I zipped the files for both jobs. See attached.

Cheers!

Brad
Logged

--bag

"May fortune favor the foolish."
Fred A
Forum Superhero
*****
Posts: 4514



View Profile WWW Email
« Reply #11 on: March 19, 2017, 07:11:57 AM »

Quote
Hi, Mike. I zipped the files for both jobs. See attached.

Hi Brad,
I was waiting for someone else to pop on, but so far.....
OK I inserted the "job" files you posted into the correct folder on my machine.
It opened over and over perfectly. I studied your video and matched every mouse move including typing in to the search box exactly what you typed. (I did have to ask Terry what you typed. His eyes are a lot younger than mine)
I only missed the actual images from the job, but since I do have the Z3200 HP driver installed, the recall of the JOB set that driver to your specs too.

Everything went perfectly.

I think Terry got the same result, but he can speak for himself.

Mike is really "into" some heavy programming work, and will have a microscopic look as soon as he gets time.

Fred
Logged
bgrigor
Full Member
***
Posts: 111



View Profile WWW
« Reply #12 on: March 22, 2017, 05:59:20 PM »

Quote
Hi, Mike. I zipped the files for both jobs. See attached.

Hi Brad,
I was waiting for someone else to pop on, but so far.....
OK I inserted the "job" files you posted into the correct folder on my machine.
It opened over and over perfectly. I studied your video and matched every mouse move including typing in to the search box exactly what you typed. (I did have to ask Terry what you typed. His eyes are a lot younger than mine)
I only missed the actual images from the job, but since I do have the Z3200 HP driver installed, the recall of the JOB set that driver to your specs too.

Everything went perfectly.

I think Terry got the same result, but he can speak for himself.

Mike is really "into" some heavy programming work, and will have a microscopic look as soon as he gets time.

Fred


Thanks Fred. If you need, I can send other Qimage files. FWIW, "Control with no parent" suggests a user interface problem. If there is a "debug" mode in Qimage that I can enable, please advise.

I'm also into some heavy deadline work for another week, so my response time will be longer (than it normally is!).

Cheers!

Brad
Logged

--bag

"May fortune favor the foolish."
bgrigor
Full Member
***
Posts: 111



View Profile WWW
« Reply #13 on: April 17, 2017, 02:45:44 PM »

Quote
Hi, Mike. I zipped the files for both jobs. See attached.

Hi Brad,
I was waiting for someone else to pop on, but so far.....
OK I inserted the "job" files you posted into the correct folder on my machine.
It opened over and over perfectly. I studied your video and matched every mouse move including typing in to the search box exactly what you typed. (I did have to ask Terry what you typed. His eyes are a lot younger than mine)
I only missed the actual images from the job, but since I do have the Z3200 HP driver installed, the recall of the JOB set that driver to your specs too.

Everything went perfectly.

I think Terry got the same result, but he can speak for himself.

Mike is really "into" some heavy programming work, and will have a microscopic look as soon as he gets time.

Fred


I just updated to v2017.121 and immediately attempted to reload some of these previous jobs that caused the stream of "Control with no parent" messages. So far, all jobs have reloaded correctly.
Logged

--bag

"May fortune favor the foolish."
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!