Mike Chaney's Tech Corner
October 17, 2021, 03:04:49 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Feb 2013: Qimage Ultimate Challenges... have fun and explore features!
 
   Home   Help Search Login Register  

Download and develop photos from your flash cards with one click!
Get a trial of
FlashPipe today and stop fumbling with explorer windows to transfer photos and videos
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Two problems  (Read 7508 times)
Terry-M
The Honourable Metric Mann
Forum Superhero
*****
Posts: 3213



View Profile WWW
« on: June 21, 2009, 09:35:24 PM »

Mike,
I've come across 2 problems today.
1. When I convert an image and check to convert to another colour space, I get an error message "I/O Error 6". The process has to be cancelled; a new image is produced but with very muted colours.
I rebooted but the problem persisted.
If no colour space conversion is done, there is no problem.

2. If I use a cutout-frame filter on an image and make an e-mail copy, the frame is applied twice. Eg. if it's a drop shadow, the result is 2 drop shadows, one outside the other.
The full screen view is ok.
If the image is converted, then all is ok too, just one frame.

Terry.
Logged
admin
Administrator
Forum Superhero
*****
Posts: 3370



View Profile Email
« Reply #1 on: June 22, 2009, 01:58:25 AM »

(1) Sounds like your lcms.dll file has become corrupted.  Use Explorer to delete lcms.dll from your \program files\qimage folder (or wherever you have Qimage installed) and reinstall the latest version.

(2) I'm not able to replicate any problem like that here.  Are you doing anything else other than a cutout?

Mike

Mike,
I've come across 2 problems today.
1. When I convert an image and check to convert to another colour space, I get an error message "I/O Error 6". The process has to be cancelled; a new image is produced but with very muted colours.
I rebooted but the problem persisted.
If no colour space conversion is done, there is no problem.

2. If I use a cutout-frame filter on an image and make an e-mail copy, the frame is applied twice. Eg. if it's a drop shadow, the result is 2 drop shadows, one outside the other.
The full screen view is ok.
If the image is converted, then all is ok too, just one frame.

Terry.
Logged
Terry-M
The Honourable Metric Mann
Forum Superhero
*****
Posts: 3213



View Profile WWW
« Reply #2 on: June 22, 2009, 08:09:39 AM »

Quote
1) Sounds like your lcms.dll file has become corrupted.  Use Explorer to delete lcms.dll from your \program files\qimage folder (or wherever you have Qimage installed) and reinstall the latest version.
Now sorted, thanks.
Quote
(2) I'm not able to replicate any problem like that here.  Are you doing anything else other than a cutout?
Attached is batch screen image.
Edit, have now attached resulting e-mail copy.

Terry
« Last Edit: June 22, 2009, 08:11:50 AM by Terry-M » Logged
admin
Administrator
Forum Superhero
*****
Posts: 3370



View Profile Email
« Reply #3 on: June 22, 2009, 02:00:22 PM »

I think you probably have "honor print crops" checked on your email/web copies dialog.  Uncheck that and it'll work fine.  With that checked, it's applying the cutout on the print and then also via the image.  I'll fix that but in the mean time, just uncheck that option.

Mike
Logged
admin
Administrator
Forum Superhero
*****
Posts: 3370



View Profile Email
« Reply #4 on: June 22, 2009, 02:51:36 PM »

OK.  The fix for the double application of cutouts is in 262:

http://www.ddisoftware.com/qimage/downloads.htm

Mike
Logged
Terry-M
The Honourable Metric Mann
Forum Superhero
*****
Posts: 3213



View Profile WWW
« Reply #5 on: June 22, 2009, 04:17:19 PM »

Mike,
Thanks for your usual speedy service  Smiley
Terry.
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!