Mike Chaney's Tech Corner
June 15, 2021, 08:48:58 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Feb 2013: Qimage Ultimate Challenges... have fun and explore features!
 
   Home   Help Search Login Register  

Professional ICC Profiling Software for Windows
Create custom ICC profiles with
Profile Prism for accurate color!
Pages: 1 [2] 3 4 ... 10
 11 
 on: June 10, 2021, 05:06:49 AM 
Started by Kelly S. - Last post by Kelly S.
I have a HP Z3200ps printer that I have been printing four 8x10 images across the width of a 44-inch roll of paper without any issues.  Based on suggestions on the internet that I need to periodically clear the memory bank of this printer, I would do a cold reboot by unplugging the power cord from the wall outlet while the printer was on, and leave it like that for at least 4 hours before powering up for printing again.  In addition, I would delete all the files on the printer before the next printing session.  I was able to use this process successfully for eleven times in the past five months to print out multiple images as described above.

Then two days ago, I followed the same process but only 2 inches (out of 8 inches) of the images were printed before the printer stopped.  I unplugged the power cord and left it like that for 24 hours and repeated the process, then I got six inches of the images (out of 8 inches) instead.  I thought may be more cold rebooting was needed, so I unplugged the power cord for another 24 hours and tried again.  In addition, I changed the printer's I/O timeout option from 30 seconds to 30 minutes just in case.   This time I only got 1 inch of the total images!

I’m now at a lost regarding what to do next.  I look forward to any feedback that can help point me in the right direction.  Attached is the printer setting in Qimage for your reference.

Best Regards,
Kelly

P.S. I just found that I had a file in the system (bands of different colors; 1.35 MB), which I used to exercise the printer on a weekly basis if I wasn’t making prints.  I printed this file out six times in the past.  I don’t think it is the root cause of the partial print issue… just want to fully disclose what I found.

 12 
 on: June 09, 2021, 09:08:41 PM 
Started by Bouldip - Last post by Bouldip
Thanks Mike - Will check that out.

 13 
 on: June 09, 2021, 08:30:38 PM 
Started by Dame - Last post by admin
Is there anything in the second border value, or is it zero?  Also, when adding a border, do you have the B+ box checked?  If only B is selected, Qimage will shrink the image (border inside size).

Regards,
Mike

 14 
 on: June 09, 2021, 08:28:23 PM 
Started by Bouldip - Last post by admin
Could be a color management issue.  Are you using a printer profile?  Two things that can cause this are a bad printer profile or choosing "Absolute Colorimetric" for the rendering intent.  It might also be good to print a test image: one that has a gradient from black to white.  See if the whites in your photos also print pale blue.  If so, that's more of an indication of a color management problem.

Regards,
Mike

 15 
 on: June 09, 2021, 08:25:45 PM 
Started by admin - Last post by admin
This topic has been moved to Qimage Ultimate.

http://ddisoftware.com/tech/index.php?topic=4115.0

 16 
 on: June 09, 2021, 07:27:35 PM 
Started by Dame - Last post by Dame
I have 24" canvas roll.

I set my paper width to 24" and let QImage sort out the length.

I use a 30x20" photo with a 0.9" stretch wrap border. Makes it 31.8x21.8"

QImage is deciding that it need a further white 1" white wrap around this and is shrinking the image down to fit. Or going over the size.

How do I remove the white border?

 17 
 on: June 09, 2021, 07:15:28 PM 
Started by Bouldip - Last post by Bouldip
Hi Guys,

Just trialling QImage Ultimate - Love the ease of use, and it works perfectly so far with our new printer Canon Pro 1000.

But ... Just printed 3 x A3 photos out and selected to leave a 1 inch border but this border prints out in light blue - can anyone advise where to turn off or what my issue is please ?

I have selected the 1 (border) and selected colour = white, but still it prints pale blue

Thanks for any help

 18 
 on: June 03, 2021, 05:43:49 PM 
Started by mdrake2016 - Last post by admin
OK.  No problem.  This happens because the cracked versions are ones where the "hacker" tries to take the demo and modify it to remove limitations (4 prints, one print session, etc.).  That doesn't work and will eventually cause memory problems because the demo wasn't designed to be unlimited: wrong size memory structures, etc.

Regards,
Mike

 19 
 on: June 03, 2021, 03:48:08 PM 
Started by mdrake2016 - Last post by mdrake2016
Wow this is embarrassing. I just looked it up I'm sorry. I bought this computer along with some print tools recently from a local print guy and found Qimage on there. I will buy a new copy myself.

 20 
 on: June 03, 2021, 03:43:42 PM 
Started by mdrake2016 - Last post by mdrake2016
Can you tell me what you mean by "cracked" copy? Does that mean old version that no longer works? I have version 2020.113 and it says "v2020.113 REGISTERED" on top.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!