Mike Chaney's Tech Corner
May 27, 2020, 04:52:32 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Feb 2013: Qimage Ultimate Challenges... have fun and explore features!
 
  Home Help Search Login Register  

Professional Photo Printing for Windows
Print with
Qimage and see what you've been missing!
  Show Posts
Pages: 1 [2]
16  Mike's Software / Profile Prism / Profiling Canon Lide 80 gives a very dark image on: June 24, 2011, 10:39:14 PM
Hello
I am looking for some help using PP to Profile my Canon Lide 80 Scanner with Vuescan

I followed the instructions Within the PP Help file but the resulting image is very dark.

I have followed all the instruction regarding setting up Vuescan to produce 48Bit Raw Files

I have followed the instuctions regarding setting up PP

The scanned image in PP gives some errors in the message box regarding poor exposure and poor white balance.

If I then go ahead and create the profile and try to use it

The Images produced by Vuescan are very dark as they are still RAW Files and converting to profile within Photoshop makes little difference
Thank you in advance for your help in this matter and I look forward to using Profile Prism!

Can anyone see what I am doing wrong.

Thanks

Paul
17  Mike's Software / Profile Prism / Re: Cant find Profile HELP on: March 27, 2011, 05:20:41 PM
Thanks mike

Worked a charm.

Paul
18  Mike's Software / Profile Prism / Cant find Profile HELP on: March 27, 2011, 01:39:36 PM
Hi Guys

Hope someone can help with this

I have just tried to profile a new paper and all went well until I went to find the profile to move it to the profile folder

PP reported that the profile had ben saved as c:\Program files\Prism\ProfileName.icm  The trouble is when I go to the Program Files\Prism Directory the profile file is not there, its been quite some time since I last used this software so I know its something I have forgotten, can anyone point me to the correct location.

I am running Windows 7 32 bit if that makes a difference.

I did search through explorer but that didn't find it either.

Thanks for any help

Paul
19  Mike's Software / Profile Prism / Re: Error starting Prifile Prizm on: February 08, 2011, 08:11:40 PM
Thanks Fred

It was as you suspected a permisions issue, all sorted now.

Paul
20  Mike's Software / Profile Prism / Error starting Prifile Prizm on: February 05, 2011, 11:40:59 PM
Hi Guys

I have just done a fresh install od Windows7 32bit so that I can use my Canon Lide80 scanner with Profile Prism but no PP wont run

all I get is this error message



Anyone got a clue as to whats going wrong.

PS I can get it to work in Windows XP compatability mode so is PP not windows 7 compatible

Thanks

Paul
21  Technical Discussions / Computer Hardware / Re: Getting a Lide80 to work on Windows7 64bit on: February 03, 2011, 11:41:40 PM
Thanks for the help with this problem guys

All sorted now and the Lide80 is back working with windows 7

How did I do it

easy peasy

Just dumped 64bit and went back to 32bit

On a plus side I am sure the PC is running faster as well.

Thanks again

Paul
22  Technical Discussions / Computer Hardware / Re: Getting a Lide80 to work on Windows7 64bit on: February 03, 2011, 06:23:13 AM
H Guys

Just heared back from Ed and its not good news, he says the only way to get it to work is to use Virtual PC Windows XP emulation mode.  The trouble with that is I use Windows Home and that dosent come with Virtual PC Windows XP emulation mode.  I would have to up-grade to windows professional and at 120 thats a no brainer, I might as well dump the Lide80 and get a Lide90 at about 60 as that does come with windows 7 support. Mind you because of there lack of support for the 80 and windows 7 I think I will dump Canon all together and get something else.
 
Thanks for all your help guys
23  Technical Discussions / Computer Hardware / Re: Getting a Lide80 to work on Windows7 64bit on: February 02, 2011, 09:14:02 PM
Hi

I have e'mailed ed but did see this on his site

http://www.hamrick.com/vuescan/canon_lide_80.html

So its not looking good.

Paul
24  Technical Discussions / Computer Hardware / Re: Getting a Lide80 to work on Windows7 64bit on: February 02, 2011, 07:21:56 PM
Thanks for posting those pics terry

I just checked the vuescan directory and there are no drivers in there, I tried installing vuescan with the scanner on and off and it makes no difference, oddly enough it is now no longer giving the no drivers found do you want to intall anyway option.

Thanks for trying to help

Paul
25  Technical Discussions / Computer Hardware / Re: Getting a Lide80 to work on Windows7 64bit on: February 02, 2011, 10:16:14 AM
Hi

Yes when vuescan was installed I selcted no driver installed.

The scanner is shown in device manager but with the little yellow icon showing no drivers installed.

Thanks

Paul
26  Technical Discussions / Computer Hardware / Re: Getting a Lide80 to work on Windows7 64bit on: February 01, 2011, 07:35:15 PM
Hi

Yes I have the 64bit version and just re-downloaded it just to be sure and still no luck in getting it to see the Lide. it just reports no scanner connected.

Thanks
27  Technical Discussions / Computer Hardware / Re: Getting a Lide80 to work on Windows7 64bit on: February 01, 2011, 07:10:29 PM
Hi

Thanks for the reply

I do have Vuescan 64bit and that dosent see the scanner as there are no 64 bit drivers loaded.

Paul
28  Technical Discussions / Computer Hardware / Getting a Lide80 to work on Windows7 64bit on: February 01, 2011, 06:33:00 PM
Hi Guys

Is there anyway to get a Canon Lide80 to work with Windows7 64bit

Other than "Virtual Box" that is as I couldn't get it to work.

Thanks

Paul
Pages: 1 [2]
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!