Mike Chaney's Tech Corner
May 18, 2022, 08:14:01 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Qimage registration expired? New lifetime licenses are only $39.99!
 
   Home   Help Search Login Register  

Professional ICC Profiling Software for Windows
Create custom ICC profiles with
Profile Prism for accurate color!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Suggestion for installer  (Read 1215 times)
EdoNork
Newbie
*
Posts: 9


View Profile Email
« on: December 28, 2021, 10:12:05 AM »

Hi there,

Could it be possible to modify the installer so it shows a couple of buttons, one launches the normal full installation and the other launchs a simple "update" so QImage is installed with the previous install options no more questions adressed?
Logged
Fred A
Forum Superhero
*****
Posts: 5478



View Profile WWW Email
« Reply #1 on: December 28, 2021, 11:19:13 AM »

Quote
Hi there,

Could it be possible to modify the installer so it shows a couple of buttons, one launches the normal full installation and the other launchs a simple "update" so QImage is installed with the previous install options no more questions addressed?


If I understand your question accurately, an installation of a fresh Qimage update never loses or alters previous options or settings.
Can you give me an example of a setting or option that was lost or altered.?
Also, tell us that you install by activating the newly downloaded exe file.
Fred
« Last Edit: December 28, 2021, 01:39:28 PM by admin » Logged
admin
Administrator
Forum Superhero
*****
Posts: 3544



View Profile Email
« Reply #2 on: December 28, 2021, 01:43:56 PM »

Fred has it right.  The installer never does anything but update the version.  Just install the latest version (without uninstalling the previous) and don't worry about it.

Regards,
Mike
Logged
EdoNork
Newbie
*
Posts: 9


View Profile Email
« Reply #3 on: December 28, 2021, 04:31:22 PM »

But it needs a "lot of clicks". I'm suggesting an "one click install for updates" that reuses the options selected in previous installations.
I'n not talking about QImage options but installers options.
Sorry about my English.
Logged
admin
Administrator
Forum Superhero
*****
Posts: 3544



View Profile Email
« Reply #4 on: December 29, 2021, 01:22:26 PM »

I have to be honest: I don't see any use for this.  For something you do maybe once a week, it's not worth me maintaining double the amount of installers.  In addition, one installer currently does it all and it takes less than two seconds to hold your mouse in one spot and click "Yes" or "Next" repeatedly until the prompts are done.

Regards,
Mike
Logged
EdoNork
Newbie
*
Posts: 9


View Profile Email
« Reply #5 on: December 29, 2021, 02:26:53 PM »

You are the boss  Smiley
Logged
jrsforums
Jr. Member
**
Posts: 69


View Profile Email
« Reply #6 on: December 29, 2021, 02:47:36 PM »

I have to be honest: I don't see any use for this.  For something you do maybe once a week, it's not worth me maintaining double the amount of installers.  In addition, one installer currently does it all and it takes less than two seconds to hold your mouse in one spot and click "Yes" or "Next" repeatedly until the prompts are done.

Regards,
Mike

I agree.  I appreciate that you set it up so the ‘yes/next’ is always under the cursor.  Thx
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!